Generel beskrivelse: Den Amerikanske Bulldog er en medium til stor hund, atletisk med et sundt temperament. Udadtil kompakt, kraftfuld og stærk. Avlet til være adræt og udholdende. Den må ikke være overvægtig og/eller ”overdrevet”. Hanner skal være kraftigere bygget og mere maskuline end tæverne.

På nuværende tidspunkt bedømmes Bully/Classic og Standard typerne i separate klasser, selvom den moderne Amerikanske Bulldog ofte er en hybrid.

 


Hoved: Medium længde, stort I forhold til hundens størrelse og type. Markerede kind muskulatur. Toppen af hovedet skal være flad og bred. Snudens stop skal stærkt markeret ved basen. Mest markant ved hanner.

 


Øre: Medium størrelse, skal sidde tæt på hovedet, kuperede ører tillades ikke.

 


Snude: Medium længde snude, (5-10cm) kraftig bygget, firkantet og stor. Overkæbe bred og stærk. Underkæben skal være bred nok til at tænderne ikke står meget tæt og fortænderne må ikke overlappe. Læberne skal være fyldige, men ikke frit hængende. Sort pigmentering på læber er at foretrække.

 


Tænder: Bør have 42 tænder og tænderne må ikke være synlige når munden er lukket.
Standard type bid: Omvendt saksebid er at foretrække. Underbid, lige bid eller saksebid accepteres.
Bully/Classic: Underbid er at foretrække. Omvendt saksebid, lige bid eller saksebid accepteres.
Diskvalifikation: Hvis mere end 4 af de forreste kindtænder mangler, ekstremt underbid/overbid. Hvis en eller flere hjørnetænder går ind i ganen. Forkert placerede tænder. Anormaliteter I kæbestrukturen altid i relation til graden af fejlen/anormaliteten.

 


Øjne:  Medium størrelse, runde eller mandelformet, bredt sat. Mørke brune, sort rand/kant er at fortrække. blå øjne accepters men betegnes som en kosmetisk fejl.

 


Næse:   Sort er at foretrække. Brun eller grå accepteres, lidt lyserøde pletter (manglende pigment) accepters.

 


Hals:  Muskuløs, medium længde, en smule buet målt fra skuldre til hoved, løs hud på undersiden accepters.

 


Bryst:   Dyb og bred, men ikke ekstrem bred.

 


Ryg: Medium længde, stærk og bred.

 


Skulder:  Meget muskuløse med skrånende skuldreblade, siddende så albuerne ikke vender ud af.

 


Lænd: Kort, bred og en smule buet, i forbindelse med ryg linien. Det betragtes som en fejl/alvorlig fejl, afhængig af graden, hvis hunden er svajrygget.

 


Bagparti: Bredt og muskuløst. Skal være velproportioneret i forhold til skuldrene og må ikke være større. Smalle hofter betragtes som en alvorlig fejl.

 


Ben:   Stærke, lige, kraftig knoglebygning og klar vinkling i knæled på bagbenene. Medium størrelse poter med tætsiddende tær med klar buning. Hundens vægt skal være velafbalancerede på alle 4 ben. Mellemhånden skal være kraftig. Lodrette mellemhænder er at foretrække men let buede accepteres. Svage og/eller flade mellemhænder er en alvorlig fejl.

 


Bevægelse:   Gangarten skal være kraftfuld og adræt med lange skridt og kraftfuldt afsæt fra bagpartiet. Ryg linien skal være fast, vandret og parallel med retningen når hunden er i bevægelse.

 


Højde / vægt:  Vægten skal være proportionel til størrelsen og typen.
Bully/Classic - type: Kraftig og muskuløs/tung.
Standard-type: Slank og atletisk.
Hanner: 57 – 67 cm / 35 – 55 kg
Tæver: 53 – 65 cm / 30 – 45 kg

 


Pels:  Kort, tæt og stiv.

 


Farve:  Hvid, eller hvid og brindle/røde/lysebrune markeringer.
Op til 90 % farve er tilladt, dog altid hvidt i hovedet.
Diskvalifikation: Sort hoved, helt sort pels, blå og/eller grå markeringer.

 


Hale:  Tyk ved basen, for derefter gradvis at aftage i tykkelse. Skal nå haseleddet i afslappet position/tilstand. “Grisehale” accepteres ikke.  

 


 

Copyright Spangers Bulldog.
Do not use without written permission from owner of this site.